LEAD: Na-schoolsprogramma

LEAD (alledaags leiderschap) is een na-schoolsprogramma is een na-schools programma voor jeugd in Amsterdam West en Nieuw-West. Vanuit Art-Based Learning ( leren in een creatieve omgeving) leren kinderen de basis principes voor een betekenisvol leven, goed karakter en alledaags leiderschap.

Kinderen kunnen stralen. Onderwijs houdt meer in dan het verblijf in een gebouw en het volgen van een lesprogramma. Het gaat over hoe een kind zich voorbereidt op een leven vol ontdekken, ondernemerszin en samenwerken met anderen. Leren houdt nooit op.

In het programma LEAD (leiderschap) ondersteunen wij kernkwaliteiten in kinderen die door tijdsgebrek onderbelicht blijven op school. Het bewust ontwikkelen van zelfreflectie, persoonlijke verantwoordelijkheid en gretigheid om te leren liggen aan de basis van het programma de Superheld In Mij, een na-schoolprogramma van LEAD. Ieder kind heeft een speciaal talent. Op de video is te zien hoe dit project het beste uit een kind naar boven haalt en hen helpt uit te vinden wat werkelijk van belang is. LEAD leert een leerling hoe ze werkelijk de held kunnen worden die ze eerst uit materiaal in elkaar hebben geknutseld en wiens kwaliteiten ze eerst hebben benoemd. Een held gaat niet opzij voor tegenslag en houdt plezier in het leven wat er ook gebeurd. Een heldin ziet steeds nieuwe mogelijkheden en zet zich in voor het goede.

Lead gebruikt kunst en spel voor::

   • het stimuleren van betrokkenheid en nieuwsgierig leren
   • het samen opzetten van creatieve projecten
   • het ontwikkelen van kritisch denken en probleemoplossend vermogen
   • het verder kijken dan de eigen groep, bewustzijn van de wereld als geheel
   • persoonlijk leiderschap, voorbeeld gedrag
   • het leggen van een basis voor succes in het latere leven, niet bang om later ook te werken in een internationale omgeving

Al Wafa Tentoonstelling 2015

 

 

Stotermeer School 2015