MASHUP ACADEMY: TECHNOLOGIE EN INNOVATIE VOOR KINDEREN

MASHUP ACADEMY: NIET ALLEEN MAAR CODE.

De doelstelling van de MashUp Academy is om technologie en innovatie te bieden aan studenten in scholen en gemeenschappen met weinig hulpmiddelen. De focus ligt op het creatief oplossen van problemen en het bedenken van ideeën met behulp van de nieuwste technologieën.

Wat maakt de MashUp Academy anders?

Terwijl veel vergelijkbare programma’s zich richten op code, ziet MashUp technologie als een hulpmiddel en is het oplossen van problemen de kerncompetentie. In tegenstelling tot bij veel technologielessen en workshops, worden de lessen van de MashUp Academy gegeven door innovatieve plaatselijke bedrijven. Deze aanpak biedt talrijke voordelen:

  • De studenten maken kennis met een groot aantal verschillende branches en werkgebieden, zoals bedrijven die software ontwikkelen, app-ontwikkelaars, back-end-technologie en zelfs detailhandels- en consumentenbedrijven met creatieve afdelingen voor technologische oplossingen;
  • De studenten leren niet alleen de technische en sociale vaardigheden die ze nodig hebben in deze snelgroeiende branches, maar ze leren ook mensen kennen die in deze gebieden werkzaam zijn.
  • Het lesprogramma sluit aan op het oplossen van problemen en op toepassingen in echte situaties;
  • De Academy koppelt de workshop op school rechtstreeks aan toekomstige carrières.

De MashUp Academy richt zich bij het lesgeven aan studenten zowel op technische vaardigheden als op het aanbieden van oefeningen in andere vaardigheden en competenties die nodig zijn om een goede baan te krijgen. Het onderwijsondersteunend personeel, dat geleverd wordt door de stichting Reckoning, richt zich op het aanleren van sociale vaardigheden en karakterontwikkeling voor toekomstig succes.

“Om te worden aangenomen door een bedrijf is tegenwoordig meer nodig dan alleen goede technische vaardigheden”, zegt Naos Wilbrink, CEO van aFrogLeap, aFrogleap is een mobile agency dat opereert op het kruispunt van design en technologie; Wij creeeren omni channel marketing strategieen en ontwikkeling applicaties voor mobile en een onderneming die de MashUp Academy ondersteunt. “Wij zijn een lokaal bedrijf dat altijd op zoek is naar gekwalificeerde mensen. Ze moeten niet alleen de technische vaardigheden hebben, maar ze moeten ook in staat zijn om samen te werken en kritisch te kunnen denken. Ze moeten een hoog niveau hebben voor wat betreft het oplossen van problemen en creativiteit en ze moeten effectief kunnen communiceren in een pluriforme, internationale omgeving. Het wordt steeds moeilijker om zulke mensen te vinden.”

 

Van september 2015 tot december 2015 zullen de eerste proeflessen van de MashUp Academy worden gegeven op het Comenius Lyceum. We werken hierbij samen met aFrogleap en Atlassian Software.

MashUp Academy biedt bedrijven de kans om nieuw, toekomstig talent te leren kennen en hun medewerkers de kans om op een zinvolle en maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. We zijn actief op zoek naar bedrijven die willen deelnemen aan de volgende ronde onderwijsmodules. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe uw bedrijf een partner voor de toekomst kan worden.

 

 

Q & A

  • Wat is coding?

    Coding is verantwoordelijk voor elk stuk van technologie dat je gebruikt en mee interacteert. Elke computer, telefoon, ipad die je gebruikt werkt op basis van coding.